Ga terug

‘Behoud een mate van herkenbaarheid maar eigenheid in de nieuwe uitstraling staat bovenaan.’

Branding

Aan de hand van de nieuwe positionering van SeeYou heeft Spankracht een nieuw logo en een herkenbare huisstijl inclusief website ontwikkeld. Eén van de uitgangspunten bij het ontwerpen was: Hoe ontwikkelen we een aantrekkelijke stijl die past bij het verleden en die tegelijk onderscheidend is. In de uitstraling komen nu iets warmere kleuren naar voren. De stijl oogt vriendelijk, door een lossere vormtaal. De kleur geel is hét herkenbare element van de huisstijl.

Josefin Sans SemiBold Josefin Sans SemiBold
Open Sans SemiBold Open Sans SemiBold

Geel als de kleur van licht heeft een positieve lading.

Ontwerp en technische realisatie

Naast de strategie en het ontwerp van de website bouwden we de nieuwe website van SeeYou zelf. We zijn daarbij uitgegaan van WordPress CMS. Onze ontwikkelomgeving is daar optimaal voor ingericht. Dit zorgt voor flexibiliteit en de beheerder heeft daardoor maximale vrijheid heeft over de inhoud van de pagina’s.

"Aan de basis van elke sterke website ligt altijd een helderde strategie."

UX/UI

SeeYou heeft op de website een duidelijk verhaal te vertellen. Hoe zorg je dat die boodschap goed overkomt? Spankracht werkt met wireframes. Dat is een digitale, doorklikbare schets van de nieuwe website. Zo leeft een nieuwe site en het verhaal dat je vertelt al in de organisatie voordat deze live staat. Tijdens dit proces vertaalden we de visie van de SeeYou Group naar een logisch opgebouwde sitestructuur zodat de inhoud helder gepresenteerd wordt.

"Samen met jou willen we de komende jaren nog meer impact realiseren via projecten voor oogzorg en inclusie van mensen met een handicap."

SeeYou

Resultaat

Spankracht ontwikkelde een nieuwe huisstijl waarin de link met de historie zichtbaar is, maar waarbij de stijl wel een geheel eigen gezicht heeft gekregen. De nieuwe uitstraling is zonder problemen geïmplementeerd en de achterban reageerde positief op de verandering. Juist voor een stichting is dit niet vanzelfsprekend en moet er zorgvuldig omgegaan worden met een nieuwe uitstraling omdat er gewerkt wordt met geld van donateurs. Voor ons onderstreept deze casus het belang van een geoptimaliseerd proces in de voorbereiding van een nieuwe huisstijl.