Ga terug

"Spankracht heeft een overtuigende en herkenbare huisstijl ontwikkeld. We zijn echt trots op ons mooie bedrijf."

Robert van den Top - eigenaar Vandentop Tuinhout

Branding

Vandentop heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. De uitstraling van het bedrijf, leverancier van onder andere tuinhout, schuttingen en vlonders was niet meer up-to-date. In samenwerking met Spankracht is een nieuw logo en een herkenbare huisstijl ontwikkeld en vervolgens een overzichtelijke webwinkel. Eén van de uitgangspunten bij het ontwerpen was: Hoe ontwikkelen we een aantrekkelijke stijl die past bij het marktsegment en die tegelijk onderscheidend is. Vervolgens is alles vastgelegd in een duidelijke brandguide. Op die manier wordt de huisstijl consequent en herkenbaar toegepast in elke context.

Open Sans Regular Open Sans Regular
Bebas Neue Bold Bebas Neue Bold

"Bij het ontwerpen zijn we vooral op zoek gegaan naar een stijl die past bij het marktsegment maar die tegelijkertijd onderscheidend is."

Henk Oudijn - art director bij Spankracht
reclamebureau Spankracht uit Midden Gelderland heeft dit logo ontwerp gemaakt.

Webdesign

Het ontwerpen van de webwinkel startte op basis van een aangeleverd wireframe. Het visual design is gebaseerd op het brandbook wat in eerder stadium is vastgelegd. Doordat de voorbereiding grondig is geweest lukte het om het visual design in enkele dagen af te ronden. Het resultaat is een frisse website, waarbij de positionering op een duidelijke manier in het ontwerp is verwerkt.

Promotie

Het herkenbare beeldmerk en de kenmerkende kleur zijn twee zaken die de uitstraling van Vandentop een distinctive karakter meegeven. Dit is consequent doorgevoerd in het ontwerp van de webwinkel, waar Spankracht het ontwerp voor heeft ontwikkeld. De technische realisatie is door een andere partij uitgevoerd.