Ga terug

"Voor Tactick is de nieuwe naam bedacht en vervolgens het logo ontworpen. Dankzij een duidelijke en overtuigende basisvormgeving kon Tactick zelf aan de slag met de uitrol van deze uitstraling."

Henk Oudijn - Spankracht

Branding

De opdracht voor Tactick begon met een inventarisatie van wensen. Onder andere een mogelijke naamsverandering kwam ter sprake. Spankracht heeft door middel van hun heldere visie geholpen in het traject van deze naamswijziging. Wat betreft design is teruggegrepen naar elementen uit het oude logo. Het schaakstuk als symbool heeft een prominente rol gekregen in de huisstijl.

Archetypen

De naam is door Spankracht aan de hand van archetypen vormgegeven. Bij twee archetypen voelden de mensen van Tactick herkenning: De Sage en de Rebel. De nieuwe naam heeft een link met – bestaande – ‘strategen’, die de juiste strategie oftewel tactiek hanteren. Hier kijkt het archetype de Sage om de hoek. Verder zit er een vleug Rebel in de naam: kort, fel, het allitereert goed en het heeft een prettige stelligheid in zich, wat past bij deze jonge, intelligente en energieke club.

Intro Bold Intro Bold
Open Sans SemiBold Open Sans SemiBold

"Het lettertype van het logo is de Intro Bold. Het heeft enkele kenmerkende - eigenwijze - details. Daarmee is het een lettertype wat we goed vinden passen bij Tactick."

Henk Oudijn - Spankracht

Logo

De gekozen kleuren zijn gebaseerd op het kleurenpalet wat past bij het archetype de Sage: groen en donker grijsblauw. In het logo is de tekst met onderkast. Dit past bij de eigentijdse uitstraling van het logo. Ook benadrukt deze schrijfwijze dat het om het woord tactiek gaat, ‘een slimme oplossing’.

"De stijl van Tactick wordt eenvoudig - lean & mean - toegepast. Herkenbaarheid wordt vooral geladen door het kleurgebruik en door het beeldmerk toe te passen als icon."

Arjan Griffioen - Spankracht

Website

Aan de hand van de briefing vanuit Tactick is een website ontworpen, die aansluit bij de nieuwe huisstijl: Een heldere vormtaal, maar wel met een eigenzinnigheid die past bij deze jonge, intelligente en energieke club. De realisatie en implementatie van de website doet Tactick zelf.