Het School Website Pakket

Profiteer van onze ervaring

Ben je op zoek naar een website voor je school? Kies dan voor een partner die begrijpt wat daarbij belangrijk is.

Je school is uniek, je website ook

Met Spankracht werk je met een bureau met veel ervaring op het gebied van merkidentiteit en uitstraling. Je website is je belangrijkste visitekaartje en krijgt de aandacht die het verdient.

Eenvoudig in gebruik, je houdt tijd over

Een vaak-gehoorde klacht is dat het lastig is om zelf de indeling van je website te wijzigen. Terwijl de dynamiek van de school ook op de website zichtbaar zou moeten zijn. Met het school-website pakket houd je tijd over om te besteden aan onderwijs-zaken.

Overzichtelijke kosten

Doordat we al veel ervaring hebben met het bouwen van websites voor scholen hebben we een set aan functionaliteit die eenvoudig opnieuw toe te passen is. Dat wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Je betaalt alleen voor wat uniek is aan jouw website.

website school ontwerp

Ieder school heeft zijn eigen sfeer gehouden. En ook in de indeling hebben de scholen hun vrijheid.

Bastiaan van Silfhout, projectleider vanuit De Drieslag

Een passende website is nu
Betaalbaar voor iedere school

Met de ervaring van jaren heeft Spankracht een platform ontwikkeld die componenten bevat die voor elke school relevant zijn. Die voorsprong in kennis en ontwikkeling delen we graag met andere scholen die zichzelf op een goede manier online willen presenteren. Lees hier over alle voordelen:

ABC van de school

Sommige functies zijn vooral bedoeld om nieuwkomers op de school wegwijs te maken. Het ABC-van-de-school is zo’n functie. Dit onderdeel beschrijft de school aan de hand van de letters van het alfabeth.

Agenda en rooster

Een overzicht met alle school-gebonden activiteiten op een rij. Van oudergesprekken tot hoofdluiscontroles en studiedagen. Het school-website pakket van Spankracht biedt de mogelijkheid om alle agenda-items op een overzicht te presenteren. Daarbij is het mogelijk om te filteren op bijv. vakanties. Daarnaast krijgt de website een functionaliteit om de schooltijden netjes te presenteren. In de vorm van een nette tabel waarbij de gegevens overzichtelijk gerangschikt zijn.

Centraal documentenportal

Vaak is er op school- of verenigingsniveau de behoefte om alle beleidsdocumenten op een nette manier te presenteren. Aan ouders, maar ook aan andere stakeholders. Het school-website pakket biedt die mogelijkheid. Documenten worden weergegeven met naam, documenttype en documentgrootte. In het overzicht kunnen naar wens filters worden toegevoegd. Het documentportal heeft een eigen zoekfunctie.

Groepspagina

Het kan een keuze van een school zijn om alle groepen van de school met een eigen pagina te presenteren. Op die pagina kan dan relevante content worden geplaatst voor een specifieke groep. Denk aan een verhaal over de groep, foto(s) van de leerkracht(en), bepaalde links naar trainingsmethoden, etc. Het rechtensysteem wat hiervoor op WordPress is ontwikkeld biedt de mogelijkheid om leerkrachten toegang te bieden tot uitsluitend deze pagina’s.

Webdesign School De Bron

 

Link naar portals

Alle online functies in 1 tool? Wij komen maar weinig scholen tegen waar dat goed functioneert. Het Spankracht school-website pakket ondersteunt de mogelijkheid om verschillende portals te laten samenwerken. Zo is het mogelijk om de schoolagenda te exporteren naar een persoonlijke agenda van elke willekeurige ouder of leerkracht. Of worden overblijvers doorgelinkt naar een extern platform. Scholen hebben hierdoor de vrijheid om de diensten te blijven gebruiken waar ze aan gewend zijn.

Nieuws

Wat er allemaal gebeurt op de school is te volgen via de nieuws sectie. Nieuwsberichten kunnen naar wens terugkomen op de homepagina of op andere pagina’s. Uiteraard kunnen er foto’s worden toegevoegd aan een nieuwsartikel.

Schoolgids

Op veel scholen is het een goed gebruik om nieuwe ouders te voorzien van een gedrukte schoolgids. De gegevens in de schoolgids worden elk jaar bijgewerkt. Voor veel scholen geldt dat de schoolgids vervolgens alleen nog digitaal te verkrijgen is. Het portal van Spankracht biedt de mogelijkheid om de schoolgids als download aan te bieden op de plekken waar het relevant is.

Schooltijden

Op veel websites van scholen ziet de tabel met schooltijden er wat rommelig uit. Het school-website pakket van Spankracht levert standaard een format zodat de tabel met schooltijden er verzorgd uitziet. Uiteraard kan deze tabel ook worden gebruikt om er heel andere gegevens mee te presenteren.

Schoolverenigingen en stichtingen

De meeste scholen voor basisonderwijs opereren in een samenwerkingsverband. Om kosten te besparen wordt er gezocht naar mogelijkheden om zaken gemeenschappelijk op te pakken. Het school-website-pakket van Spankracht sluit hier goed op aan. Er wordt gezocht naar overeenkomsten, terwijl de opzet zo is dat er veel mogelijkheden zijn om per school een persoonlijke tint te geven aan de uitstraling. Ook kunnen per school modules aan- en uitgezet worden. In de opzet is ook gedacht aan een platform waar het overkoepelende orgaan (stichting of vereniging) zich op kan presenteren.

Teampagina

Alle meesters en juffen overzichtelijk op één pagina? Dat kan met de team-pagina uit het website-pakket. Het is vervolgens aan de school om te bepalen welke gegevens er per leerkracht worden getoond.
 

Website School Documenten

 

WordPress

Spankracht heeft jarenlang ervaring met WordPress als open source platform. Wij kennen de voordelen (gebruiksgemak, prijs, ontwikkeltijd) en weten ook welke nadelen er kunnen optreden. Om scholen maximale gebruikszekerheid te geven bieden we een service level agreement die hier perfect op is afgestemd.

Zoekfunctie

Om bezoeker snel op de pagina te brengen die ze zoeken is een heldere navigatie erg belangrijk. Maar sommige bezoekers geven de voorkeur aan het gebruik van een zoekfunctie. Gelukkig is deze functie ook beschikbaar in het school-website pakket. In overleg kan worden bepaald welke content er wel, en welke content er niet via deze weg beschikbaar komt. Ook kan de belangrijkheid van de content worden meegewogen.

Ziekmelden

Voor het maken van een ziekmelding heeft elke school zijn eigen protocol. Maar wat het protocol ook is: veel ouders zullen proberen dit online af te handelen. Daarom biedt het school-website pakket van Spankracht de mogelijkheid om hier een aparte pagina voor in te richten. Afhankelijk van de wens van de school kan hier een telefoonnummer worden weergegeven, een link naar een extern portal (bijv. Parro) of een formulier waar de ziekmelding kan worden afgehandeld.

Webdesign Basisschool De Bron

 
Hieronder de logo’s van enkele scholen waarvoor Spankracht heeft gewerkt.

Logo Calvijn College
Logo Basisschool de Zaaier
Logo Wartburg College

Nieuwsgierig geworden?

Vul onderstaand je gegevens in en wij nemen contact met je op. Of bel direct naar 0850023500 en vraag naar Bastiaan Berends