Ga terug
Logo basisschool De Bron
Logo Basisschool De Bron Schets
Logo Ontwerp School Schets

Logo/
huisstijl

In de logo’s van de scholen staat het kind centraal. Picturaal vormgegeven, als open (vrije) vorm, omgeven door de stevige vorm van de eerste letter van de school. De vorm van de eerste letter van de school ‘vormt’ als het ware het kind. Zonder die letter zie je het kind niet. Het kind staat met één been binnen de B (school). In zijn hand een rechthoek: Wat kan dat zijn? Is het een lesboek of is het een Bijbel?

Het zijn volwassenen die in de vereniging actief zijn, maar het kind staat centraal.

Huisstijl Scholen Met De Bijbel
Logo Basisschool Lunteren
Huisstijl Basisschool Wegwijzer
Capriola Regular Capriola Regular
Het motto van de school. In de kleuren van de huisstijl.

De nieuwe huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en de uitstraling die past bij de kwaliteit die we bieden.

Wout Jan Willemsen - bestuurslid Scholen met de Bijbel in Lunteren
Webdesign School De Bron

Website

Gebruiksvriendelijk, toegankelijk en uitnodigend: dat zijn de kernwoorden van de vier websites die voor de scholenvereniging zijn gemaakt. Nieuws en informatie zijn gecombineerd met heldere vormgeving en veel beeld. Bezoekers klikken makkelijk door naar de agenda, het school ABC, filmpjes van activiteiten, en portals voor overblijven, ziekmelden etc. De website is geschikt voor bijvoorbeeld smartphone en tablet. De informatie is toegesneden voor ouders die een basisschool zoeken voor hun kind, maar ook voor de ouders van onze huidige leerlingen.

In het traject hebben we eerst, samen met de school een klikbare schets van de website gemaakt. Zo’n schets helpt alle ideeën inzichtelijk te maken en om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op basis van de schets is voor elke school een ontwerp gemaakt. Het format is zo opgezet dat elke school haar eigen indeling kan bepalen terwijl er toch synergie is door gebruik te maken van een gezamenlijk framework.

Elk logo heeft een eigen karakter en kleurenpalet, toch is Spankracht erin geslaagd het tot een geheel te smeden.

Albert van der Blom - directeur De Wegwijzer
Logos Vereniging Scholen

Resultaat

De vereniging Scholen met de Bijbel te Lunteren bestaat al meer dan honderd jaar. Het heeft een vanzelfsprekende plek in de Lunterse samenleving. Toch is dat geen reden om op de lauweren te rusten. Met de restyling van de logo’s van alle onderdelen van de vereniging en de herbouw van de websites staan de scholen er weer zelfbewust bij. Ondanks demografische wijzigingen groeit de leerlingenpopulatie op elk van de scholen. Voor de restyling was de website behoorlijk statisch. Doordat de contentmanagers nu grote vrijheid hebben, houden zij ook meer plezier in het bijwerken en uitbreiden van de site. En waar iedereen plezier heeft, groeit de betrokkenheid.

Webdesign Basisschool De Bron

Ervaring

Dit project voor vereniging Scholen met de Bijbel te Lunteren staat in een reeks van projecten voor scholen voor primair- of voor voortgezet onderwijs. Eerder werkte Spankracht al voor het Calvijn College te Goes (in opdracht van G2O), de Christelijke Hogeschool Ede, scholenvereniging De Drieslag (Barneveld / de Glind / Hoevelaken / Terschuur), de Stadhouder Willem III school te Ede, de Zaaier te Hedel en het Wartburg College Rotterdam.

Ook een nieuwe website voor je school?

Bekijk ons speciale aanbod